CİLALI BAŞ DEVRİ 21. YÜZYILDA İNSANLIK:

CİLALI TAŞ DEVRİNDEN 21. YÜZYILIN CİLALI BAŞ DEVRİNE İNSANLIK DURUMU


Eğer cilalı taş devrinin insanına “var olan kaynakları sen dahil insanların çıkarı için yönetecek yöneticilere oy ver” deseydik, cilalı baş devrinin çağdaş sandık demokrasisindeki oy verenlerin çok büyük çoğunluğundan çok daha sağlıklı ve mantıklı karar ve oy verirdi. Çünkü onlar kendi taşlarını ve kendi başlarını kendileri cilalıyordu; topluma ait herşeyi meşrulaştırılmış gaspla kontrol eden internet ve cep telefonu dahil tüm medya endüstrileri, reklam endüstrileri, moda endüstrileri, yiyecek ve içecek endüstrileri, tarihin en gelişmiş sahtekarları, dolandırıcıları ve vurguncuları olan siyasetçiler ve şirket yöneticileri ve diğer kültür endüstrilerini yönetenler tarafından başları her gün 24 saat cilalanmıyordu.

Cilalı taş devrinin insanına “sen yediğin neyse osun” (değerini ve kimliğini, yediğin ve içtiğinle kazanırsın), “düşünüyorusun, o halkde varsın”, “yaşamın, ne kadar çok ve türde tüktiyorsan, o kadar değerlidir”, “tükettiğin kadar değerlisin,” “herkesin kendine göre farklı düşüncesi vardır; gerçekler kişiye göre değişir” ve benzeri bir sürü somuttan soyutlanmış saçmalıkları söyleseydim, herhalde “yazık, kafayı yemiş” diyerek acırdı bana. Çünkü onların gerçekleri yaşam koşullarıyla doğrudan bağıntılıydı; yani, örgütlü dinler, medya, reklamcılık, moda gibi gerçekleri birilerinin çıkarları için yeniden düzenleyerek sahte gerçekleri gerçek yapan beyin ve davranış yönetimi endüstrileri (bilgiçlik taslayan cahillerin bilgiçlik taslayan cahiller kitlesi yaratmasını sağlayan güçler) yoktu.

Kısaca, cilalı taş devri insanının gerçekleri günlük yaşamlarıyla doğrudan bağıntılıydı, 21. Yüzyılın örgütlü sahtekarların ve dolandırıcılarının  cilalı başlar yaratmasına dayanmıyordu.

Cilalı taş devinin insanı rüyasında, “demokrasi, özgürlük, hak, hukuk, adalet, liyakat gibi laflarla ahkam kesenlerin" olduğu cilalı başlar devrini görüyor. En değerli birkaç televizyonlarda en aydınların eleştirel sunumlarını izliyor. Sonra rüyasında o kişlilere ve onları büyülü gözlerle izleyen taraftarlarına soruyor:

(1) Daha önceleri, demokrasi, özgürlük, adalet, hukuk, insan hakları mı vardı da, şimdi küresel kapitalizmin teolojik uzantısı olan güçler onları ortadan kaldırdı? Halkın devleti mi vardı da, şimdi haramilerin ve beşli çetelerin devleti oldu?  

(2) Şimdiki 40 haramilerin bile “biz kırk harami olarak bu denli soygun, vurgun, aç gözlülük, baskı, haraç, rüşvet, hukuksuzluk görmedik” diyeceği koşullar, bu siyasal yönetim giderse son mu bulacak? 

(3) Neden sadece siyasal haramilerin beslediği ve beslendiği  “beş çeteden” bahsediyorsunuz, ama bu beş çeteninin de içinde olduğu bir egemen güç yapısından (soyguncu bir sınıftan ve o sınıfın kudurmuş şirket ve devlet yöneticilerinden) bahsetmiyorsunuz? Siyasal yapıyı ele geçirmiş olan Haramiler ve onların Beş çetesi giderse, hak, hukuk ve adalet mi gelir (gelebilmesi için, ya bu haramilerden önce herkes için hak, hukuk ve adaletin olması ya da kapitalistlerin devletinin yerine herkesin ortak çıkarları temeli üzerine kurulmuş bir devletin yerleştirilmesi gerekir (ki bu ikisi de olmadığına göre, değişen sadece siyasal alanda doğrudan acımasız soyguncuların ve kapitalistlerin çıkarlarını gerçekleştirenlerin yerine, ellerine kadife eldivenler giymişler gelecek ve kapitalistlerin devleti yine kapitalistlerin devleti olarak devam ettirilecektir.

(3) Anlayamıyorum, nasıl oluyor da Hem ideolojik olarak kapitalizme karşıtlık (marksizm veya sosyalizm) taslıyorsunuz, hem de küresel kapitalizmin yerel uzantısı olan bir gerici tehlikeye karşı, sanki örgütlü sermayenin kapitalist devletini ve devletin meşrulaştırılmış baskı güçlerini evrensel yüce bir yapıymış gibi savunuyorsunuz, Kapitalizmin demokrasi, özgürlük, hukuk gibi yalanlarına sarılıyorsunuz? Her gün duyduklarımdan şaşırdığım için izlemeye bile gerek duyuymuyorum artık: tarihin hangi döneminde örgütlü din, bilimi ve metafizikten bağımsız bilmeyi teşvik etmiş ki, sanki böyleymiş de şimdi değişmiş gibi kurgular sunarak, örgütlü dini meşrulaştıran eleştiriler sunuyorsunuz?

Elbette, cilalı taş devrinin insanı, demokrasi, özgürlük falan elden gidiyor gibi söylemleri kullanmadan, somut bilgileri sunan ve onlar üzerinden hareket ederek “süregeletirilenleri açıklayanları da hayranlıkla dinleyerek, cilalı baş devrinde yaşamadığı için sevinecektir: Gidip endüstriler tarafından zehirlenmemiş yiyeceğini toplayıp yiyerek ve zehirli atıklarla doldurulmamış suyundan içeceğini içerek, bu korkulu rüyayı kafasından atacaktır. Ama biz, özel teşebbüs denen bir sınıf diktatörlüğüyle ve onun devleti ve yönetimiyle cebellşeşerek yaşamak zorunda bırakılmışız. Ne yazık ki çoğumuz bunun farkında bile değiliz (Gülhane Parkında sürünüyor ve sürünenleri süründürüyor olsak bile).  

Share:

Translate

Çok Okunanlar

YENİLER

Labels Etiketler

Burs ve Kitap

Kitaplar BEDAVA

Kitaplarımın hiçbiri kesinlikle satılık değildir (olası istisnai durum için lütfen okuyun). Gerçi birkaç öğrenciye burs vermek için  bi...